Faste elementer

Hovedregelen med malsystemet i WideCMS er at det som legges i malene, er koder/innhold som brukes igjen på mange sider, men det som legges inn der WideCMS-elementene ligger (det nett-redaktøren legger inn), kun gjelder for den bestemte siden.

I enkelte tilfeller er det forøvrig behov for en mellomting, der du ønsker at informasjon som ligger fast i malen skal kunne endres uten at vekommende som skal kunne endre det, må få tilgang til malen.

Dette løses med faste elementer.

Et fast element opprettes under Oppsett & innstillinger, men er redigérbart under Innholdsbehandling. Et fast element kan legges til på følgende måte:

1. Gå til Oppsett & innstillinger, klikk på Faste elementer og deretter Nytt fast element.

2. Gi elementet et navn, for eksempel Kontaktinfo, og velg felt-type. Felt-type definerer hvilken type editor nett-redaktøren skal få opp. Dette avhenger av hvilken type informasjon som skal kunne legges inn.

3. Lagre, og merk deg ID-nummeret som står til venstre som visningsnavnet i listen over faste elementer.

4. Gå til Maler og klikk på malen du ønsker å legge til det faste elementet:

<html>
       <head>
          <title>Sidetittel</title>
          <link href="/css/screen.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
          <script src="/js/jquery.js" type="text/javascript"></script>
       </head>
       <body>
          [%element id="1"%]
       </body>
    </html>
  5. WideCMS-elementet som nå er lagt inn, er:

[%element id="1"%]
  6.  id="xxx" skal tilsvare ID-nummeret til det faste elementet du har opprettet.