En enkel side

1. Klikk på Oppsett & innstillinger, velg Maler og klikk på Ny mal

2. Gi et visningsnavn, for eksempel Standard side. La Sidemal væe avkrysset, og klikk Gå videre

3. Legg inn følgende html-koder i mal-feltet:

<html>
       <head>
          <title>Sidetittel</title>
       </head>
       <body>
          [%text type="text" name="Overskrift"%]
       </body>
    </html>
  4. Klikk Lagre

5. Klikk på Innholdsbehandling i menyen til venstre, velg Sider og klikk på Mappe-egenskaper.

6. Kryss av på den malen du nettopp har opprettet. Avkrysning i checkbox'en (firkantet) betyr at malen er tillatt, mens avkrysning i radio-boksen (rund) betyr at malen er standardmal i denne mappen. Dette vil være nyttig når du har opprettet flere maler.

7. Lagre, gå tilbake til Sider og klikk på Ny side.

8. I feltet Navn på side, skriv Forside og klikk på Lagre og legg til innhold.

9. Har du gjort alt riktig til nå, får du opp et felt hvor det står Overskrift. I dette feltet kan du for eksempel skrive Velkommen til denne websiden.

10. Lagre og klikk på fanen Generelt.

11. Nederst finner du link til siden. Klikk på den, og overskriften du akkurat har skrevet, kommer fram!

Du har nå opprettet en side basert på en mal i WideCMS. Du kan prøve deg frem med å legge inn flere elementer og se hva som skjer. Her er noen forslag til elementer du kan legge inn:

[%text type="textarea" name="Ingress"%]
[%text type="enriched" name="Innhold"%]
[%text type="file" name="Fil"%]