CSS og Javascript

Stilark (CSS) og Javascript kan legges direkte inn i malen, men det er mange gode grunner til å legge stilark og javascript i egne filer:

• En mer ryddig struktur
  • Enklere vedlikehold
  • Mindre nedlasting, da stilark- og javascript-filer legges i nettleserens hurtigminne (cache) så lenge filene ikke er forandret

I WideCMS legges stilark- og javascript-filer på to forskjellige lokasjoner:

• http://dittdomene/css/<stilark-navn>.css
  • http://dittdomene/js/<javascript>.css

Du kan legge til og redigere dine CSS- og JS-filer ved å gå til Oppsett & innstillinger og deretter henholdsvis CSS og JavaScript.

CSS- og JS-filene inkluderes i malen som vanlig måte:

<html>
   <head>
      <title>Sidetittel</title>
      <link href="/css/screen.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script src="/js/jquery.js" type="text/javascript"></script> </head> <body> [%text type="text" name="Overskrift"%] </body> </html>