Innlogging og utlogging

Malene som benyttes i forbindelse med innlogging finner du under Medlem > 4. Før/ved innlogging.

Innlogging kan i praksis gjøres fra hvor som helst, men man kan også bruke de to malene som er dedikert til innlogging:

• Side - Innlogging
  • Felt - Innlogging

Forskjellen på disse to malene er at Side - Innlogging representerer innholdet på siden man får opp på http://<domene>/member/loginpage/<språk>/. Felt - Login derimot, representerer et egendefinert område i vanlige sidemaler der et felt for innlogging skal ligge. Når en bruker er innlogget, vil derimot dette området erstattes med innhold fra malen Medlem > 5. Når innlogget > Felt - Status.

Innholdet i både felt-malen og side-malen kan være nesten likt.

Eksempel:

<html>
  <head>
    <title>Logg inn</title>
  </head>
  <body>

[%member type="message"%]

<form action="/member/login/no/" method="post">
      <input type="hidden" name="goto" value="[%request name="goto"%]">
      Brukernavn:
<input type="text" name="username" value="[%request name="username"%]" /> <br/> Passord:
<input type="password" name="password" /> <br/> <input type="submit" name="send" value="Logg inn" class="button"> </form> </body> </html>

Linje 7:
Dette elementet erstattes med en feilmelding om innlogging feiler, for eksempel om passordet er feil. Teksten som kommer her defineres under Oppsett & innstillinger > Medlem > Innstillinger > Tekst & meldinger

Linje 9:
Skjemaet postes til adressen /member/login/<språk>/, der språk erstattes med språk-koden for malen, for eksempel no.

Linje 10:
Her er det lagt inn et skjult element med navn goto. Dette er adressen man ønsker brukeren skal videresendes til ved godkjent innlogging. Om goto ikke er definert, blir bruker videresendt til "Min Side".

Linje 12:
Brukernavnet legges inn i et input-element (HTML-element) med navnet username. I tillegg er WideCMS-elementet request lagt til. Det er nyttig om brukeren skriver feil passord og blir kastet tilbake til innloggings-siden. I såfall slipper brukeren å skrive inn brukernavnet sitt på nytt.

Linje 14:
Passordet legges inn i et input-element (HTML-element) med navnet password.

Avvik i felt-malen

I felt-malen kan nesten alle disse elementene legges inn, med unntak av [%member type="message"%]. Dette elementet vil ikke ha noen hensikt, da man ved feilet innlogging likevel vil bli sendt til innloggings-siden.